TRAINING: Tuesday: 1XV 19.30-21.00, 2XV 18.00-19.30, Ladies XV 18.30-20.00 // Thursday: 1XV 19.30-21.00, 2XV 19.30-21.00, Ladies XV 19.00-20.30

LSRG LOGO

LOGO LSRG

Leiden Defenders

De Leiden Defenders is een gelegenheidsteam dat bestaat uit een selectie getalenteerde spelers van Rugby Club DIOK en het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap. Normaliter zijn RC DIOK en het L.S.R.G. twee aparte rugby verenigingen die het soms zelfs tegen elkaar opnemen, maar door middel van een jaarlijkse wedstrijd tegen een fikse tegenstander krijgen zij de kans om samen Leiden te vertegenwoordigen. Dit doen ze dan ook in de stadskleuren, rood en wit, met de Leidsche sleutels geborduurd op de kit. In 2014 werd er gespeeld tegen de Nederland B selectie, en het jaar daarvoor versus Cambridge University. Er wordt genoten van een hoog niveau rugby en een mooi samenspel tussen de twee rugbyclubs die Leiden rijk is.

Meer info

Nederlands Studenten Team

Het Nederlands Studenten Team brengt al jaren de beste spelers uit studerend Nederland om hun aan nieuwe uitdagingen bloot te stellen en hun zo naar een hoger niveau te brengen. Het NST is alleen weggelegd voor de beste spelers van elke studentenclub en probeert meerdere malen per jaar een wedstrijd te organiseren. Onder leiding van onze eigen Iain Krysztofiak en Dave Langezaal in combinatie met Keith Muirhead en Menno van Hoeve trainde dit team meerdere malen per jaar om aan te tonen waarom studentenrugby zo mooi is.

In 2019 heeft het Nederlandse Studenten Rugby Bond het NST nieuw leven in geblazen. Zij zullen in augustus 2019 hun eerste wedstrijd spelen tijdens de Haagsche Rugby Dagen, onder leiding van Michiel Snijders en Barro Kessler. Wederom wordt is het L.S.R.G. hierin vertegenwoordigd.

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon linkedin icon