TRAINING: Tuesday: 1XV 19.30-21.00, 2XV 18.00-19.30, Ladies XV 18.30-20.00 // Thursday: 1XV 19.30-21.00, 2XV 19.30-21.00, Ladies XV 19.00-20.30

LSRG LOGO

LOGO LSRG

Ladies XV

Sinds 2014 kent ook Leiden een damesstudentenrugbyteam.  In de seizoenen ’16-’17 en ’17-’18 speelden LSRG Dames XV in combinatie met Rugbyclub DIOK in de eerste klasse mee. Vanaf mei 2018 is deze combinatie opgeheven en zijn de LSRG Dames op zichzelf verder gegaan in de de competitie.

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden zijn de dames ook present op veel sociale activiteiten. Zo wordt er op zondag na de wedstrijden geborreld in Café L’Esperance of The Duke of Oz, nemen de dames veelvuldig deel aan studententoernooien en gaan ze ieder jaar op Trip naar het buitenland, zo zijn we afgelopen jaar naar Parijs geweest. In de zomer reizen de meiden ieder jaar af naar Ameland voor het Beachrugby Festival en vullen ze de overige vrije weekenden met zowel kleinere als internationale toernooien. Er is dus veel ruimte voor initiatief waardoor er buiten het competitieseizoen dus ook ruimte is voor 7’s en 10’s!

Het leuke aan de rugbysport is dat er voor ieder type sporter ruimte is in een team. Of je nu klein of groot bent, snel of sterk, zwaar of een lichtgewicht, er is altijd een geschikte positie voor je! Ons team bestaat uit zowel internationals als jonge studenten als dames die net afgestudeerd zijn. Sta je open voor een nieuwe (sport)belevenis en hou je wel van een uitdaging? Kom een keer meetrainen!

Dinsdag trainen we om 18:30 en donderdag om 19:00 @Universitair Sportcentrum (Einsteinweg 6)
Aanmelden kan via lsrgdames@gmail.com.

Second XV

Het 2XV speelt in de 4e Klasse West en traint onder begeleiding van hoofdcoach Wilnus Versteijnen en ervaren spelers iedere dinsdag en donderdag op het veld van het Universitair Sportcentrum. In het 2XV zijn de spelers een mix van meer ervaren maar ook nieuwe spelers. Alle eerste jaars, de zogenaamde Jonghe Honden, spelen mee in de Jonghe Honden competitie van de Nederlandse Studenten Rugby Bond, waarmee zij zichzelf de sport en de bijbehorende cultuur eigen maken.

Bekijk via de knop hieronder de stand en wedstrijden in de competitie.

Competitie-info

First XV

Het 1XV van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap komt in het seizoen seizoen 2019/2020 uit in de Tweede Klasse Zuid en vormt het competitie gerichte team binnen het gezelschap. Iedere dinsdag en donderdag wordt er getraind op het veld van het Universitair Sportcentrum onder begeleiding van hoofdcoach Wilnus Versteijnen met behulp van Brian McCartny. Daarbuiten houden de spelers zichzelf fit in de sportschool.

Ieder jaar bezoekt de club een buitenlandse stad tijdens 'trip'. De prachtige rugby sport en haar vele tradities staan hierbij centraal.

Bekijk via de knop hieronder de stand en wedstrijden in de competitie.

Competitie-info

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon linkedin icon