Gents Training: Tuesday 18:00 & Thursday 21:00 // Ladies Training: Tuesday 19:30 & Thursday 20:15 @ Universitairsportcentrum Leiden

LSRG LOGO
LOGO LSRG

LSRG Ladies

Sinds 2014 kent ook Leiden een damesstudentenrugbyteam. Wat begon als een klein groepje meiden dat samen trainde om de sport te leren kennen, groeide langzaam uit tot een volwaardig team. In de seizoenen ’16-’17 en ’17-’18 speelden LSRG Dames XV in combinatie met Rugbyclub DIOK in de eerste klasse mee. Vanaf mei 2018 is deze combinatie opgeheven en zijn de LSRG Dames op zichzelf verder gegaan in de de competitie.

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden zijn de dames ook present op veel sociale activiteiten. Zo wordt er op zondag na de wedstrijden geborreld in Café L’Esperance of The Duke of Oz, nemen de dames veelvuldig deel aan studententoernooien en gaan ze ieder jaar op Trip naar het buitenland, zo zijn we afgelopen jaar naar Dublin geweest. In de zomer reizen de meiden ieder jaar af naar Ameland voor het Beachrugby Festival en vullen ze de overige vrije weekenden met zowel kleinere als internationale toernooien. Er is dus veel ruimte voor initiatief waardoor er buiten het competitieseizoen dus ook ruimte is voor 7’s en 10’s!

Het leuke aan de rugbysport is dat er voor ieder type sporter ruimte is in een team. Of je nu klein of groot bent, snel of sterk, zwaar of een lichtgewicht, er is altijd een geschikte positie voor je! Ons team bestaat uit zowel internationals als jonge studenten als dames die net afgestudeerd zijn. Sta je open voor een nieuwe (sport)belevenis en hou je wel van een uitdaging? Kom een keer meetrainen!

Dinsdag trainen we om 19.30 en donderdag om 20.15 @Universitair Sportcentrum (Einsteinweg 6)
Aanmelden kan via lsrgdames@gmail.com.

Tot snel!

Second XV

Het 2nd XV is de kweekvijver van het LSRG. Spelers die beginnen met rugby krijgen begeleiding van Wilnus, de ervaren spelers en draaien mee in de  speciale 'Jonghe Honden' competitie van de NSRB naast de reguliere competitie in de 4e klasse.

Bekijk via de knop hieronder de stand en wedstrijden in de competitie.

Competitie-info

First XV

Het 1st XV van het LSRG komt komend seizoen 2018/2019 uit in de tweede klasse (zuid) en vormt het competitie gerichte team binnen het gezelschap. Regelmatig trainen op het Palenpad en in de sportschool maakt dit team hecht en gedreven onder leiding van coach Wilnus. 

Beide teams gaan ieder jaar gezamenlijk op trip naar een buitenlandse bestemming om ook daar het "Gevoeltje" te doen opleven!

Bekijk via de knop hieronder de stand en wedstrijden in de competitie.

Competitie-info

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon twitter icon rwd icon