TRAINING: Tuesday: 1XV 19.30-21.00, 2XV 18.00-19.30, Ladies XV 18.30-20.00 // Thursday: 1XV 19.30-21.00, 2XV 19.30-21.00, Ladies XV 19.00-20.30

LSRG LOGO

LSRG Nieuws

Match report Ladies XV vs. Oemoemenoe

Afgelopen Super Sunday speelde de LSRG dames tegen Oemoemenoe. Voor zowel LSRG als Oemoemenoe was het een zeer spannende wedstrijd. Hij zou namelijk bepalend zijn voor wie er wel of niet in de Trophy Poule zou komen.

De Zeeuwse rugbysters konden moeilijk uit de voeten op het Palenpadje en keken na tien minuten al tegen een 12-0 achterstand aan.

Er was een zware Zeeuwse scrum, maar met nieuwe krachten van Mirjam en Roos werd er zeer goed weerstand gegeven en soms zelfs overgenomen. De Zeeuwse dames waren erg snel en sterk bij de rucks. Gelukkig hadden de LSRG dames daar goed op getraind afgelopen twee weken.

Nog voor de rust voerden de LSRG dames de score op naar 38-0, waarmee het duel eigenlijk al beslist was.

Oemoemenoe kon onze snelle handje niet aan, in de tweede helft wist Oemoemenoe echter wel de eer te redden met een try en een conversie in de laatste paar minuten.

LSRG won uiteindelijk met 62-7. De overwinning was echt een teamprestatie met de try saving tackle van Claire, de zeer sterke verdediging van het hele team en de trys van Zoƫ, Claire, Mirthe, Tamar, Yvonne, Mirella en Henrieke.

Met deze overwinning is LSRG er in geslaagd om de Trophy Poule van de derde klasse te bereiken. De vrouwen van Oemoemenoe zijn er niet in geslaagd om de Trophy Poule van de derde klasse te bereiken.

Woman of the match: Jan

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon linkedin icon