Training Times Gents:Tuesday 18:00 & Thursday 21:00 // Ladies: Tuesday 19:30 & Thursday 20:15 @ USC

LSRG LOGO
LOGO LSRG
  • Home
  • Nieuws
  • Wedstrijdverslag LSRG/DIOK dames 22-10-17

LSRG Nieuws

Wedstrijdverslag LSRG/DIOK dames 22-10-17

In de eerste minuten van de wedstrijd was er gelijk een mooie kans voor LSRG/DIOK. Na een kick van The Dukes/Octo/Wally en een rake kopbal van Iris hadden beide partijen moeite met het vangen van de bal. Gelukkig was Leiden sterker in de scrums waardoor de bal vaak teruggewonnen werd. Ashley schiet door een gat, passeert menig tegenstander en vervolgt haar pas richting de zijlijn. In de 16e minuut lukt het Lisa (Boot) de eerste try te maken en na een rake conversie door Fran kan het geluk niet op bij onze dames.

Ook na de eerste try domineert Leiden het veld. De lijntjes gingen beter en dankzij goed samenspel in de backline werd er voornamelijk gespeeld op de helft van de tegenpartij. Leiden staat sterk in de rucks en na een succesvolle tap&go penalty weet Montse de bal in de hoek te drukken. 12-0.

In de 33ste minuut verliest Leiden de focus en drukte een dame uit het Zuiden na een mooie drift helaas de 12-5. De conversie mist.

LSRG-DIOK profiteert daarna van geklungel in de defence van Den Bosch en in de 39ste minuut wordt een try door Astrid gedrukt. Fran schiet de conversie wederom lijnrecht tussen de palen. 19-5, de Leidsche dames genieten.

Het is rust. Captain Liza weet niet zo goed wat ze moet zeggen. Het gaat goed en ook in de tweede helft moeten we dus gewoon doorpakken.

In de 6e minuut klinkt er een akelige kreet over het veld. Het is menens en een speelster van D/O/W verlaat onder applaus het strijdtoneel.

Voor Leiden komen steeds meer kansen. In de 16e minuut is het weer bijna raak maar wordt er slordig omgegaan met het balbezit. Scrum op de 5 meter lijn. De bal wordt doodgedrukt door de tegenstander en er wordt wederom gescrumd. Lotte stopt een doorbraak en Iris scoort een try in de hoek als gevolg van mooi samenspel. De conversie mist, maar Leiden staat stabiel met 24-5 in de 22ste minuut.

De tegenpartij heeft opnieuw een blessure maar zit door haar wissels heen. Een overlap voor Leiden dus! In de 30ste minuut wordt wederom een try gescoord, nu door Monique, gevolgd door een succesvolle conversie van Fran. 31-5.

Leiden blijft het spel domineren en dan gaat het hard. Maaike maakt het in de 35ste minuut 36-5 en in de 38ste minuut laat Nicolette ook nog merken dat ze erbij is. Een mooie try na een pick and go in het hoekje van het veld. 41-5.

Leiden is euforisch. En ook wel een beetje onoplettend. Den Bosch drukt in haar laatste adem nog even de 41-10. De conversie mist en na een knock on is het spel voorbij.

Tijd voor soep, tortilla’s en kaas, want strijd maakt hongerig.

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon twitter icon rwd icon