Training: Tuesday 19:00 & Friday 19:00 @ USC

LSRG LOGO
LOGO LSRG

LSRG Nieuws

DIOK/LSRG Dames - Groningen Lady Bears

Op de vroege zondagochtend kregen de dames al bericht dat het veld was goedgekeurd, dus er kon gewoon gebald worden. Het veld had bij aankomst echter nog een wit laagje rijp en was vooral rond de tryline nog bevroren. Na elfstedentochtste-toestanden (gaat het door, gaat het niet door?) kon de wedstrijd tegen Groningen uiteindelijk een half uur later dan gepland dan toch beginnen. De Leidse dames waren duidelijk van slag door dit uitstel, want binnen 10 minuten scoorden de Lady Bears een try en stond er 0 - 5 op het scorebord. Na strenge woorden van aanvoerster Aaf en coach Marius was iedereen weer bij de les en gebrand om deze thuiswedstrijd niet uit handen te geven, we waren thuis immers ongeslagen. 
 
Het toegestroomde publiek werd gelukkig niet teleurgesteld. We begonnen te spelen als een team en daardoor kon Laura onze eerste try drukken. Niet veel later liet Jan zien dat ze ongelofelijk snel is en ook zij maakte een try. Hierdoor was de stand bij rust 10 - 5. Gezegend met een goed stel aan reservespelers en de wetenschap dat we meestal beter gaan spelen in de tweede helft, begonnen we aan de resterende 40 minuten. We bleven de tegenstander goed onder druk zetten waardoor er vanzelf gaten in hun verdediging ontstonden. Hierdoor kon Pien de score verder uitbreiden naar 15-5. Onze scrum stond steeds beter tegenover het Groningse geweld,maar aangezien we in Groningen met 24-5 hadden verloren, moesten we nog minstens twee tries scoren om deze strijd om plek 5 en 6 te winnen. Met behulp van een aantal goed ingevallen speelsters, waaronder Rosalien die haar debuut op het rugbyveld maakte, scoorden zowel Lotte als Liza een try in het laatste kwartier en was de eindstand 25 - 5! 
 
Woman of the match ging deze week naar Laura, voor het openen van de score, haar goede beukwerk over de gain line heen en de meerdere gestolen ballen als hooker in het laatse kwart van de wedstrijd. Balen van bikkel Christine die met haar gebroken sleutelbeen in eerste instantie gewoon wilde doorspelen, beterschap Chris! 
 
Door deze overwinning staan we op de vijfde plek en beginnen we aan het vervolg van de competitie met een schone lei. Eerstvolgende wedstrijd wederom tegen Groningen op zondag 18 december, dan voor het eerst op ons eigen Palenpadje! 

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon twitter icon rwd icon