Gents Training: Tuesday 18:00 & Thursday 21:00 // Ladies Training: Tuesday 19:30 & Thursday 20:15 @ Universitairsportcentrum Leiden

LSRG LOGO

LOGO LSRG

LSRG Nieuws

Leidsche Stadsderby

Op 7 september zal het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap het opnemen tegen DIOK 3 als voorwedstrijd van de BeNeCup wedstrijden die die dag in Leiden gespeeld zullen worden.

De teams zullen het tegen elkaar opnemen in een heuse stadsderby waarbij gesteden zal worden om de Piet Paaltjensbokaal, vernoemd naar de locatie van ons eerste Palenpadje, dat op zijn beurt weer vernoemd is naar de Nederlandse predikant en dichter Piet Paaltjens. De band tussen het L.S.R.G. en DIOK is een bijzondere. Buiten het feit dat we onze prachtige Sleutelstad als thuis delen, zijn wij als L.S.R.G. ook betrokken geweest met de oprichting van DIOK in 1971.

Na deze ongetwijfeld bloedstollende pot zullen de wedstrijden om de BeNeCup worden gespeeld. Na het geweldige mooie studenten-spel dat de Leidsche Studenten zullen spelen, zal dit wellicht voelen als mosterd na de maaltijd, maar desalniettemin zullen twee Nederlandse topclubs het opnemen tegen twee clubs uit België. Eerst zal de Haagsche Rugby Club het opnemen tegen Rugbyclub Soignies en daarna zal het eerste van DIOK het opnemen tegen Rugby Ottignies Club.

Tijdschema
13:00 L.S.R.G. 1 vs. DIOK 3
15.00 HRC 1 vs. RC Soignies 1
17.00 DIOK 1 vs. RC Ottignies

De wedstrijden zullen gespeeld worden op het veld van DIOK, Smaragdlaan 101 te Leiden.

 36685760663 8d0a83a29f o

 

EL CID 2019

De EL CID is een uitgewezen moment om kennis te maken met het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap.

Gedurende de week zullen er verschillende mogelijkheden zijn om met ons een hand te schudden, balletje te gooien of biertje te drinken. Hieronder een overzicht:

Maandag
Informatiemarkt
13:00 - 17:00
Nieuwe Rijn

Dinsdag
L.S.R.G. Borrel-boot
11:00 & onwards
The Duke of Oz

Woensdag
Sport Market
09:00 - 15:00
Universitair Sportcentrum

Pubcrawl
19:60 onwards
Café het Kraantje, Vrouwensteeg 8

Donderdag
L.S.R.G. Borrel-boot
11:00 & onwards
The Duke of Oz

Wil jij op de hoogte blijven van al onze bezigheden in en rond de EL CID? Like ons dan op Facebook en volg ons op Instagram!

Vragen? Stuur een e-mail naar Bestuur@lsrg.nl of stuur een bericht naar +316 201 59 331

elcid maandag

 

Skyblue-Maroon in de selectie van het Nederlands Studenten XV

Onze flanker (en hooker wanneer nodig) Alessio van Teijlingen is door coaches Michiel Snijders en Barro Kessler geselecteerd voor de selectie van het Nederlands Studenten XV.
Dit team zal het tijdens de Haagse Rugby Dagen opnemen tegen het eerste team van de Haagsche Rugby Club, uitkomend in de Ereklasse van het Nederlandse Rugby. Kickoff is op 30 augustus om 19:00.

Dit toernooi zal ongetwijfeld een geweldige ervaring zijn voor Alessio, spelend tussen studenten uit de Ere- en Eersteklasse tegen een Ereklasse-team. Wij wensen hem ontzettend veel succes en zullen hem in grote getalen aanmoedigen vanaf de zijlijn!

De rest van de selectie vindt u op www.studenten-rugby.nl

Rik Hogeland, Secretary L.S.R.G.

 

Friends of Kurland

Geachte Laagtackelende Heer,

Op zaterdag 16 maart 2019 vond, traditioneel tijdens de laatste speeldag van de Six Nations, de jaarlijkse donateursborrel plaats. De Stichting had de zaken zoals altijd goed verzorgd, zodat de heren en dames rugbyers van L.S.R.G. konden genieten met een biertje in de hand van een dag vol rugby. Na het zien van het prachtige gevecht tussen Engeland en Schotland, werd er door de Tripcie een uitgebreide Tombola gehouden. Naast de klassieke mogelijkheid tot het winnen van de worst en het spekken van de Tripkas, was er een nog mooiere reden om mee te doen: het ondersteunen van 'Friends of Kurland'. Deze stichting, opgericht door o.a. oud-L.S.R.G.'er Marc Schoon, heeft tot doel het bevorderen van het welzijn en de ontwikkeling van de jeugd van Kurland Village, een township in Western Cape, Zuid-Afrika.

Door de grote opkomst tijdens de borrel, was ook de Tombola een succes. De opbrengst van de Tombola is door de Stichting verdubbeld, waarmee een bedrag van €250,- is opgehaald. Echter, dit bedrag was slechts een aanmoediging voor de oud-leden om hier nog eens dunnetjes overheen te gaan en met vereende krachten is er in totaal €1.136,82 opgehaald!

Een schitterend bedrag waarmee de Jaguar Rugby Club hopelijk volgend seizoen een gooi kan doen naar het kampioenschap van Premier Rugby! We willen graag alle aanwezigen bedanken voor hun gulle bijdragen aan dit goede doel.

 

Midseasontournament

Geachte laagtackelende dames ende heeren,

Op zaterdag 2 februari organiseren de dames van LSRG in samenwerking met RC Delft en Thor de eerste editie van het Midseasontournament. Op dit toernooi zullen (cluster)teams uit verschillende divisies het tegen elkaar opnemen en strijden om felbegeerde prijzen. Naderhand zullen we onder het genot van een hapje en een drankje samen de Six Nations op groot scherm kijken wijlen we ons voorbereiden voor het belangrijkste element van de dag: de derde helft. Of je nu man of vrouw bent, speler, scheidsrechter of coach, het maakt allemaal niets uit. Trek je (rugby)vriendjes en vriendinnetjes onder hun stoeptegel vandaan en kom gezellig feesten met de leukste sportcollega’s van Nederland!

Mocht je ook graag willen meedoen met de eerste en tweede helft? Mét team of gewoon lekker alleen, meld je dan snel aan bij Sofie (tel: 0637167758)! Ook als je graag mee-eet is het handig om contact op te nemen.

0vale groet,

Emma Fabri – RC Delft

Milly Bon - Thor

Sofie Bastiaansen - LSRG

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/337470940318146/

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door MareVisie, Projectmanagement te Voorschoten en sponsor van SRC Thor te Delft.

Join LSRG on social media!

facebook icon instagram icon linkedin icon